MET DE KLAS

Seafront, maritiem themapark over zee en zeevaart, vis en visserij
 

De Oude Vismijn in Zeebrugge is al 2 decennia lang de thuisbasis van het themapark Seafront. Deze maritieme expo vertelt het verhaal over zee en zeevaart, vis en visserij. Maar ook algemene maritieme en geschiedkundige thema's komen ruimschoots aan bod. Een 2 uur durend klasbezoek met véél variatie.

Wat mag je als leerkracht verwachten?

Hieronder een kort overzicht van de vele thema's die aan bod komen tijdens je ontdekkingstocht met de klas:

2 nieuwe expo's in Seafront

Zeebrugge, hoofdstad van de vis

ZEEBRUGGE, HOOFDSTAD VAN DE VIS

Maak een sprong in de tijd en waan jezelf even op de visveiling van weleer. Via een veilsimulator ontdek je hoe het er in de visveiling echt aan toe gaat. Als volleerde koper kan je nu zelf op de vis van je voorkeur bieden. Een veilspel met winnaars en verliezers. Leuk om te leren, spannend om te doen.

Noordzeenatuur-expo ism WWF

NOORDZEESCHATTEN

In Seafront ontdek je onze wondermooie Noordzee met een rijk bodemleven, indrukwekkende vissen en verrassend helder water! Hoe goed ken jij onze Noordzee-biodiversiteit? Speur naar verborgen schatten en leer bij over de klimaatverandering en hoe jij kan helpen het klimaat te beschermen. Een boeiende tentoonstelling in samenwerking met WWF.

ZEEBRUGGE, EEN WERELDHAVEN IN VOLLE ACTIE

ZEEBRUGGE, EEN WERELDHAVEN IN VOLLE ACTIE

Neem een kijkje achter de schermen van een wereldhaven in volle ontwikkeling! Vergaap je aan een indrukwekkend schouwspel van containerschepen, torenhoge kranen, autocarriers, ... Wist je dat heel wat van onze dagdagelijkse producten via de haven van Zeebrugge passeren? Dit en nog veel andere wist-je-datjes ontdek je in onze havenexpo.

“Vis, van boot tot bord” en “Fishstories”:

VIS VAN BOOT TOT BORD & FISHSTORIES

De mensen achter de visserij stellen zich graag aan jullie voor in de expo 'Fishstories'. Tien boeiende personages vertellen hun eigen unieke verhaal en getuigen over hun band met de zee.

NIEUW! OPERATIE NOORDZEE 1944-'45

NIEUW! OPERATIE NOORDZEE 1944-'45

Na het vertrek van de onderzeeër werd hal III van de Oude Vismijn opnieuw in gebruik genomen. Nog t.e.m. 07.11.2021 bezoek je er Operatie Noordzee 1944-'45, een expo die inzoomt op de oorlog op zee en de belangrijke rol die onze zeelieden hierin speelden. Ervaar en herbeleef deze barre tijden.